Trebate li pomoć?
Click&Watch

Modni & lifestyle kanal

hr en
hr
0 0
Traži

Česta pitanja

 

Potražite odgovore na pitanja vezana uz:

 

REGISTRACIJA

1. Trebam li se registrirati kako bih mogao/la kupovati?

Nije potrebna registracija, dovoljno je da se samo prijavite putem Vaše email adrese kao gost ili putem jedne od Vaših društvenih mreža i slijedite proces narudžbe. Naša preporuka bila bi da se registrirate jer sam proces registracije je brz i jednostavan, a Vi ćete lakše i brže naručivati, te pratiti stanje svojih narudžbi uz ostale posebne pogodnosti. 

2. Zaboravio/la sam lozinku? Što mi je činiti?  

Jednostavno slijedite vezu 'Zaboravili ste lozinku? Zatražite novu' na našoj stranici za prijavu i unesite svoju email adresu. Nakon toga ubrzo ćete zaprimiti email poruku za resetiranje lozinke. 

 

PROIZVOD I NARUDŽBA

1. Kako mogu pretraživati i naručiti proizvod/e preko KLODIERA?

Više o tome pogledajte pod 'Kako pretraživati i naručiti'.

2. Proizvod u mojoj košarici je prodan. Zašto se to dogodilo?

Nažalost, proizvodi stavljeni u Vašu košaricu nisu zadržani tj. rezervirani sve dok niste završili proces kupovine. Drugi kupci isto pretražuju i kupuju proizvode ili putem naše platforme www.klodier.com ili putem fizičkih butik lokacija i/ili direktno kod dizajnera što Vas stavlja u ravnopravni položaj. Ako ste pronašli proizvod koji Vam se sviđa, preporučujemo da što prije obavite proces kupovine kako bi ste smanjili rizik od gubitka istoga.

3. Proizvod nije dostupan. Kada će postati dostupan?

Većina proizvoda na KLODIERU jedinstvena je ili limitirana u samo nekoliko serija te butici i/ili dizajneri ne nadopunjavaju često svoje zalihe. Tamo gdje se pokaže da će traženi proizvod biti ponovno napravljen ili naručen, osigurali smo prazno polje za Vašu email adresu da Vas obavijestimo kada postane dostupan. Prazno polje za Vašu email adresu nalazi se s desne strane nedostupnog proizvoda; ispod naslova Obavijesti me. 

4. Hoće li moji osobni podaci ostati sigurni kod plaćanja kreditnom ili debitnom karticom prilikom narudžbe?

Vaši osobni podaci su visoko zaštićeni modernom certificiranom zaštitom CorvusPay. To je jedan od najsigurnijih naprednih sustava za siguran prihvat platnih kartica putem Interneta. Osigurava potpunu tajnost kartičnih podataka. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od web preglednika do banke koja je izdala karticu. KLODIER nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima Vaše platne kartice. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima. Za više informacija pogledajte Izjavu o sigurnosti kod online plaćanja.

5. Odbijena mi je kartica prilikom narudžbe. Što mi je činiti? 

Molimo Vas da provjerite sljedeće:

 • imate li omogućeno plaćanje karticom preko Interneta i plaćanje na rate, ako kupujete na rate,
 • provjerite upisujete li dobar kontrolni broj (CVV) i druge podatke s kartice,
 • jeste li prihvatili Opće uvjete poslovanja klikom u odgovarajuću kućicu,
 • ako narudžbu želite izvršiti putem mobilnog uređaja, savjetujemo da probate napraviti postupak s računala ili laptopa.

Ukoliko niša od navedenoga nije pomoglo, molimo Vas da nas kontaktirate na info@klodier.com ili putem Messengera kako bismo mogli zajedno pokušati riješiti problem.

6. Mogu li otkazati ili izvršiti izmjenu narudžbe i kako?

Možete. Budući da će Vaša narudžba biti brzo pripremljena za otpremu od strane butika i/ili dizajnera, kontaktirajte nas što je prije moguće na kontakt broj +385 97 7289 827, email info@klodier.com ili putem Messengera kako biste otkazali ili izvršili izmjenu narudžbe. Ako želite izvršiti izmjenu narudžbe molimo Vas da uzmete u obzir da ne možemo izvršiti izmjenu za Vas već ćete morati prvo otkazati narudžbu i zatim ponovno naručiti željeni proizvod. Dodatne informacije o Pravu na otkazivanje narudžbe pogledajte u Općim uvjetima poslovanja

 

CIJENA I PLAĆANJE

1. Zašto je cijena proizvoda na KLODIER modnoj platformi posebna?

Kada kupujete preko KLODIERA proizvode naručujete direktno od naših partnera; dizajnera i multibrend butika iz raznih gradova. Cijenu proizvoda određuju KLODIER partneri; butici i dizajneri, stoga cijena istog proizvoda može varirati ovisno o vašoj lokaciji i mjestu naručivanja.

2. U kojim valutama mogu kupovati putem KLODIERA?

Valuta u kojoj kupujete automatski je detektirana zemljom iz koje dolazite. Za Hrvatsku cijene su izražene u kunama (kn), dok za sve ostale zemlje cijene su izražene u eurima (EUR). 

3. Na koje sve načine mogu platiti?

Pogledajte pod 'Način plaćanja i dostava'. 

 

DOSTAVA / PAKET / POREZ I CARINA

1. Koje je vrijeme dostave?

Pogledajte pod 'Način plaćanja i dostava'. 

2. Koja je cijena dostave?

 Pogledajte pod 'Način plaćanja i dostava'. 

3. Gdje sve dostavljate?

U skoro sve zemlje svijeta.

4. Gdje je moj paket?

Status paketa možete pratiti na adresi dostavne službe koja je odabrana od strane KLODIERA za Vašu pošiljku. Unesite broj paketa koji ste dobili putem emaila i provjerite gdje se nalazi Vaš paket. 

5. Naručio/la sam dva ili više proizvoda, zašto mi ih šaljete u različito vrijeme i u odvojenim kutijama?

Naručene proizvode ne kupujete direktno od KLODIERA već od naših Partnera (butika i dizajnera) te je zato i svaka narudžba posebna. Ako naručite više proizvoda od jednog butika ili dizajnera dostaviti će Vam se jedan ili više paketa, ovisno o volumenu, ali u isto vrijeme. Ako naručite više proizvoda od različitih butika i/ili dizajnera, dostaviti će Vam se više paketa i vjerojatno u različito vrijeme jer se proizvodi šalju s različitih lokacija tj. od svakog pojedinog butika ili dizajnera zasebno. 

6. Od kuda šaljete moj paket?

Paket šaljemo direktno od naših Partnera (butika i dizajera), s njihovih fizičkih lokacija.

7. Hoću li morati platiti dodatne pristojbe i poreze prilikom dostave?

KLODIER isporučuje u odredišta Europske unije na osnovi DDP-a ( Delivery Duties Paid). To znači da su svi primjenjivi porezi i pristojbe uključeni u konačnu cijenu proizvoda i ne postoje dodatni troškovi nakon isporuke. Ako je odabrana isporuka na odredište koje se nalazi izvan zemalja EU, cijena koju plaćate KLODIERU isključuje sve relevantne uvozne carine i poreze na promet. Tada sve primjenjive poreze i pristojbe morate uplatiti izravno našem prijevozniku kako biste oslobodili narudžbu od carine po dolasku. Za više detalja i pojedinosti obratite se lokalnom carinskom uredu/odgovarajućem poreznom tijelu.

8. Što učiniti ako nisam bio/bila doma za vrijeme isporuke paketa?

U slučaju neuspjelog pokušaja dostave;

 • za Hrvatsku - dostavni službenik obavijestiti će Vas putem emaila o sljedećim mogućnostima dostave: dostava na novu adresu, dostava u drugo vrijeme, osobno preuzimanje u dostavnom depou, odbitak pošiljke i dr. Osigurali smo 2 (dva) pokušaja dostave paketa.
 • za Europu, USA i ostatak svijeta - dostavni službenik ostaviti će Vam poruku s Vašim opcijama. 

 

POVRAT I REKLAMACIJA PROIZVODA

1. Kako napraviti povrat proizvoda?

Možete zatražiti povrat jednog ili više proizvoda u roku od 14 dana od datuma isporuke.

Zaprimljeni Obrazac proslijediti ćemo navedenom butiku i/ili dizajneru.

Upute:

 • Molimo da imate na umu da proizvod ne vraćate na adresu KLODIERA, već na adresu od butika i/ili dizajnera od kojeg ste naručili proizvod.
 • Trošak povrata snosite sami.
 • Nakon što butik i/ili dizajner zaprimi i provjeri povrat u skladu s pravilima o Povratu proizvoda, kontaktirati ćemo Vas.
 • Dužni ste dokazati da je Vaše pravo na jednostrani raskid ugovora ostvareno sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošaća.
 • Ako Vaš povrat bude prihvaćen, izvršiti će Vam se povrat novčanih sredstava na način na koji je bila izvršena uplata, osim u slučaju plaćanja pouzećem, gdje će se sredstva vratiti na Vaš bankovni račun koji ste nam prethodno naznačili.
 • Ako Vaš povrat ne bude prihvaćen, Vaš proizvod biti će ponovno poslan na Vašu naznačenu adresu, a trošak slanja snositi ćete sami. 

Za ostale informacije obratite nam na info@klodier.com.

2. Što učiniti ako je proizvod stigao oštećen?                                                                    

Molimo Vas da preuzmete:

Nakon što zaprimimo Vaš Obrazac i proslijedimo ga navedenom butiku i/ili dizajneru, kontaktirati ćemo Vas za daljnji tijek dogovora. Reklamacija će se smatrati valjanom ako se pregledom proizvoda i ukoliko je potrebno, dodatnim vještačenjem, utvrdi da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. Pogledajte više informacija o Reklamaciji proizvoda.

3. Mogu li vratiti proizvod koji je prilagođen/izrađen po mojim željama?

Zbog same prirode prilagođenih narudžbi i činjenice da je taj proizvod posebno izrađen samo za Vas, nećemo moći prihvatiti povrat.

 

AFFILIATE PROGRAM

1. Koliko dugo traje proces odobrenja prijave?

Otprilike 7 radnih dana.

2. Koji su razlozi da prijava bude odbijena?

Zadržavamo pravo odbiti bilo koju prijavu koja sadrži nepoželjan materijal, uključujući, ali ne ograničavajući se na: nasilje, pornografiju, neprikladan jezik ili sadržaj.

3. Što ako upravljam s više digitalnih izvora, npr: imam blog, Instagram, Youtube, web stranicu i sl., mogu li se prijaviti sa svima?

Naravno. 

4. Kolika je provizija?

Provizija je 7% na sve odobrene globalne neto prodaje (isključuje se dostava, porezi i carine, PDV, povrat i otkazivanje)

5. Koliko se može zaraditi?

Nema granica. To ovisi samo o vama.

6. Što znače 30-dnevni kolačići?

To predstavlja koliko dugo će vrijediti odnos između posjetitelja i Affiliate-a, nakon što je posjetitelj kliknuo na affiliate link. Ako u određeno vrijeme, točnije u periodu od 30 dana posjetitelj kupi bilo koji proizvod, Affiliate će dobiti proviziju za takvu prodaju.