Trebate li pomoć?
Click&Watch

Modni & lifestyle kanal

hr en
hr
0 0
Traži

Nije vijest da naša odjeća puno govori o nama...

______________

Ono što nosimo može odavati naše ambicije, emocije i navike. No, ono što bi nas trebalo zanimati jest što naša odjeća poručuje, a ne što govori o nama.

 

Naizgled normalan dan jedne stylish djevojke. Ines se budi u svojoj spavaćici, ispija šalicu prve kave u laganoj ležernoj odjeći i uživa u doručku upijajući zrake jutarnjeg sunca. Isprobava koja haljina najbolje odgovara ranom proljetnom danu, čistom plavom nebu i njezinoj koži obljubljenoj suncem; plava lanena haljina koja naglašava njezin struk, njezine duge ruke i još uvijek blijedi zimski ten ili kratka haljina od baršuna s dugim rukavima, romantičnim manžetama i ovratnikom koja će je zagrijati i u još uvijek hladnim večerima. Iz kolekcije nakita bira minimalistički ulašteni srebrni prsten koji će sjajiti obasjan sunčevim zrakama i privlačiti poglede na njezine ruke. Spremajući u svoju statement torbicu nekoliko bitnih lifesavers stvari za naporan dan, oblači elegantni kaput i izlazi iz svog stana u centru grada. Svakodnevna priča o zaposlenoj ženi? Naizgled da, ali ne potpuno.

 

   

Primjerice, one lijepe spavaćice i kućne haljine u kojima se probudila, ručno su izrađeni komadi samo za nju. Svaki rez i šav izveden je ručno od strane ASTERIA dizajnerskog tima, majke i kćeri koje provode sate u potrazi za najudobnijim prirodnim materijalima u kojima bi ona mogla provesti svoje noći.

Ručni rad stoji u suprotnosti s današnjom brzom modnom industrijom, a ona to osjeća i prepoznaje da je netko, a ne nešto, izradio njezinu omiljenu noćnu haljinu.

Dizajnerica Veronika i njezina mama su strastvene glede svoje vizije i estetike, ali i više od toga, usredotočene su na stvaranje brenda za odjeću za spavanje u kojem se žene poput Ines osjećaju najsamopouzdanije.

 

 

 

Plava haljina koju je isprobavala nije izradio stroj ili pak nepoznate osobe u nekoj dalekoj tvornici, već je šivana ručno od strane samostalne dizajnerice koja stoji iza mladog, ali kvalitenog brenda FASADA. Njezina misija pri dizajniranju svakog komada je da se žene osjećaju ugodno i ženstveno u onome što nose, da se ističu i da odjeća odražava njihovu osobnost.

Dizajnerica brine o ženama za koje dizajnira i stavlja ih prije samog dizajna, zato ova haljina Ines savršeno pristaje.


Naposlijetku, Ines je izabrala Paul & Joe crnu haljinu od baršuna iz Bon Ton store & gallery za ovaj dan jer je osjećala svježinu, radost življenja i odražavala je spontanost trenutka, živost sunčanog proljetnog dana. Kao da je taj dan reinkarniran u toj haljini. Ta haljina je ispričala priču o Sophie.

Osamdesetih godina Sophieni roditelji osmislili su "garažni" brend, a sada je ona pokrenula svoj vlastiti nazvan prema imenima njezina dva sina. Slomila je šifru trenutka i kreirala je odjeću mladolikom, zabavnom i živom, baš onakvom kako što se Ines osjeća dok ju nosi.

 

Minimalistički osjećaj MIRTA nakita koji je odabrala odražava njezin smisao za stil i ljubav prema suptilnosti. Vrlo jednostavan, ali poseban nakit u koji je dizajnerica uložila mnogo truda. Svi su dijelovi izrađeni ručno, a dizajn nikako nije običan.

Čistoća kao način razmišljanja zajednička je viziji dizajnerice i Inesinom načinu života,  savršen primjer kako osobnost dizajnera može biti "ugravirana" u samom dizajnu. Slučaj je da kroz komade koje Ines nosi nastaje povezanost s osobom koja je iste izradila.

 

ZOZOLI baloner koji je odjenula i napustila stan inspiriran je snažnom ženom koja se ne boji drugačijeg, koja voli klasiku, ali sa zaokretom.

Dizajnerica kroz taj komad predstavlja svoju viziju čistih i prilagođenih silueta izrađenih od prirodnih materijala, a dizajnirajući je zamišljala je ženu poput Ines koja će biti snažna i samouvjerena u nošenju njene vizije. Njene kreacije nisu samo komad odjeće, već su utkani u ekspresiju ljudi koji ih nose.​

Očito je da je moda način života, nešto što čini svakodnevni život osobe koja ju nosi. Izraz, vizija i osobnost onoga koji ju stvara. Većina misli da nosimo odjeću samo da ne bismo bili goli, ali u određenom smislu, uvijek smo goli, goli ljudima oko nas koji nas vide kroz ono što nosimo i "koga" nosimo.
Zato budite autentični! Ispričajte priču kroz odjeću, ispričajte priču samima sebi, pogotovo kada znate tko ju je izradio.